Згідно з Європейського моніторингового звіту щодо наркотиків, в середньому в Європі 41% пацієнтів, що зверталися у 2018 році за допомогою вживали опіати, 29% – канабіс, 13% – кокаїн, а 7% – амфетамін.

Але який “стиль” вживання у пацієнтів, що мають проблеми з певними наркотиками? Який відсоток з них вживають щоденно, а хто рідше одного разу на тиждень?

Як ми бачимо, 63% споживачів героїну вживали цей наркотик щоденно. Але друге місце за щоденним вживанням посідає канабіс – 55% споживачів канабісу, що зверталися за допомогою, вживали канабіс кожного дня…

Який наркотик є найбільш популярним серед реабілітантів в Україні? Від якої речовини найбільш згубні наслідки? Та залежність від якого наркотику є найбільш важкою для лікування?

Саме таке досліження планує провести Центр психічного здоров’я і моніторингу наркотиків та алкоголю МОЗ України. У дослідженні візьмуть участь більше 50 реабілітаційних центрів у різних областях України, які погодилися співпрацювати з нашим Центром.

Якщо ви керівник реабілітаційного закладу та бажаєте долучитися до дослідження, яке має безцінне значення для моніторингу наркоситуації в Україні – пишіть свої контакти на: office@ummcda.org.ua.

Artem OsypianSergii ShumСергей Коляденко (Sergey Kolyadenko)Олег Дымарецкий (Oleg Dymaretsky)Игорь ЩегловВадим Крищенко (Vadim Krishchienko)Антон Басенко (Anton Basenko)Тарас Потурай (Taras Poturai)Назар РайтерИхор Козанкевыч (Ігор Козанкевич)Святослав Ігорович НаявкоAnna MartyniukАндрей Тимошенко (Андрій Тимошенко)Артем Лысенко (Artem Lysenko)Світлана МихайлівВелта Пархоменко (Vielta Parkhomenko)Андрей Яровой

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *